SVDB.shop verandert haar naam weer in Studio Legenda

De SVDB.shop verandert zijn naam (terug) in Studio Legenda. De reden hiervoor is simpel: Het is gewoon een betere naam.

Waarom het in eerste instantie veranderd is

Toen ik in 2018 begon met het maken en verkopen van kaarten, ben ik Studio Legenda begonnen als een soort spin-off van mijn toenmalige belangrijkste inkomstenbron: Het maken van animaties.

Na verloop van tijd werd het echter lastig om twee merken tegelijk te beheren. Mijn eigen merk en Legenda. Dus heb ik alles weer onder mijn eigen naam (Sebas van den Brink) geconsolideerd. Het vinden van een goede naam voor een winkel was echter moeilijk. Na een tijdje "Sebasshop" gebruikt te hebben, heb ik genoegen genomen met SVDB.shop.

Het probleem met acroniemen

Acroniemen kunnen best goed zijn, maar SVDB was dit niet. De vier medeklinkers samen rollen niet echt lekker van de tong. Het was niet goed te onthouden en moeilijk te marketen. De naam legt niet echt uit wat het is of waar het voor staat.

En in een wereld met een miljard gezichtsloze en vaak neppe merken is "SVDB" ook niet echt nuttig.

Waarom Studio Legenda de perfecte naam is

De naam zelf kwam jaren voordat ik hem in 2018 introduceerde bij me op. Ik speelde al met het idee om mijn eigen werk te rebranden en Legenda werkte gewoon. Het Nederlandse woord voor de handleiding van een kaart is perfect. Net als mijn werk helpt het je te oriënteren, informatie te vinden. Het is een geweldige manier om een (vereenvoudigde) wereld te verkennen. In dat opzicht is het een mooie metafoor voor wat ik doe: De wereld vereenvoudigen in hapklare brokken.

Studio Legenda - het "Studio" gedeelte - impliceert ook meer een kunstgerichte plek. Misschien groter dan één persoon. En ook dat helpt. Sinds de pandemie is mijn animatie business wat afgenomen. Door de jaren heen verlangde ik ernaar om van mijn eigen werk te kunnen leven. Een droom van elke kunstenaar, dat weet ik zeker.

De kaarten die ik heb gemaakt en de infographics die ik maak zijn echt de enige manier om dat te bereiken. Ze zijn werkelijk uniek en ik vind het gewoon leuk om winkelier te "spelen". Na ruim tien jaar animaties te hebben gemaakt, ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. En de focus leggen op Studio Legenda wakkert mijn motivatie verder aan.

Nieuwe kaarten zijn in de maak. Alsook nieuwe blogposts. Zie ook het productarchief, wat ik ga uitbreiden met artikelen vol feitjes en trivia over de kaarten die ik uitbreng.